onsdag den 20. marts 2013

Lidt mindre frelsthed, tak!

"Helbred er, hvordan man har det - modstandskraft er, hvordan man tager det"
Jojo, søde Piet - det er jo altsammen meget godt. MEN. Det er for mig, i min tilstand, lidt svært at være totalt positiv optimist og se alting fra den helt igennem alting-kan-vendes-til-noget-positivt-og-der-er-ikke-noget-der-er-så-skidt-at-det-ikke-er-godt-for-noget-tilgang-til-livet. For jo. Det er der faktisk. Altså, der er jo bare visse ting i tilværelsen, der bare er noget lort. Punktum. Og så kan man jo rationalisere og analysere alt det, man har lyst til og forsøge at finde the silver lining - men hvorfor er det nødvendigt? Er vores samfund blevet så gennemsyret af et ideal om at være overskudsmennesker, der altid kan se det positive i enhver situation i en sådan grad, at der ingen ægthed er tilbage? Det kan jo ganske enkelt ikke lade sig gøre at være fuldstændig latterligt glad konstant - og det er vel også derfor, det er dejligt, når man er glad. Fordi det ikke er en statisk og selvfølgelig følelse.
Generelt er langt størstedelen af de gamle, danske ordsprog lidt for frelste. Som eksempelvis: "Når forandringens vinde blæser, er der nogle, der bygger læhegn, mens andre bygger vindmøller". 
Det kunne jo være, at man ikke vidste, hvordan en vindmølle er konstrueret og at man desuden, midt i forandringens vinde, ikke havde mod på at finde ud af hvordan. Eller at man havde lyst til at bygge et læhegn, fordi man egentlig havde det meget godt, selvom man ikke omfavnede de nye muligheder, der var i vindmøller.
Jeg magter altså ikke lige det der overskud med overskud på. Det er jo kun sjovt, når (læs: hvis) man selv er et overskudsmenneske. Men når jeg er blevet rask igen Hr. Hein, vil jeg da hjertens gerne give dig ret. For en stund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar