torsdag den 21. marts 2013

Schweinerei!

Muligvis en snerpet holdning, men jeg har just læst på TV2 Nyhederne, at en amerikansk familie købte en skål på et lommemarked for tre dollars for en rum tid siden og netop har solgt den til den nette sum af 13,1 millioner dollars. 13 (!) M.I.L.L.I.O.N.E.R. D.O.L.L.A.R.S. For en skide skål. Jeg opponerer ikke imod, at de har solgt den - respekt for deres svineheld, men det er jo åndssvagt. At købe den, altså. Jeg er helt nede med, at folk da skal have lov til at være latterligt velhavende (selvom det ikke huer mig) og at de jo som sådan også har deres frie vilje til at bruge deres penge, som de vil. Men alvorligt talt. Jeg kommer jo fra det der Jylland og når jeg læser om sådan noget, viser den jyske sparsommelighed sit pragmatiske ansigt og jeg synes altså, det er noget schweinerei. Intet mindre. Det er unødigt overdådigt og dekadent. Og på jysk: spild af penge. Det kan da være en nok så fin skål fra et eller andet kinesisk imperium. Dog stadig en skål. Og en sådan kan i min verden aldrig være så helt uhyggeligt sindssygt mange penge værd. Hvilket muligvis har noget at gøre med mine fortræffelige evner til at smadre porcelæn - kontinuerligt. Ganske givet en hippie-holdning, men prøv lige at tænk på, hvor meget godt man kunne gøre for sådan en klat klejner.
Hvis karma nu gav sig til at være rigtig humoristisk, ville den sørge for, at Giuseppe Eskenazi, som er den overdrevet rige skiderik, der købte omtalte vidunder-skål, ville tabe den på vej hjem. Så kunne han ligge der på sine grædende knæ ude foran Sotheby's og tænke lidt over dén, kunne han. Noget siger mig dog, at auktionshuset nok har ok styr på indpakning og garanteret er i besiddelse af noget vanvittigt smart og avanceret bobleplast.

Og nu vi er ved hul-i-hovedet-nyheder, er der så ikke en eller anden, der gider forklare verdens befolkning, at alle cykelryttere doper sig? Allesammen. Hver og én. I så fald kunne vi slippe for alle "nyhederne" om den evindelige strøm af cykelryttere, der indrømmer deres misbrug - det er jo ikke NYheder længere. De sidste fem års nyheder inden for genren har ikke været specielt meget præget af decideret cykelløb, men har nærmere været en kavalkade af cykelryttere, der postkasserøde i bærret og med skam lysende ud af de EPO-vante øjne, sætter sig forrest til en pressekonference og undskylder for den katastrofale fejl. Som naturligvis aldrig var deres intention - sort uheld, ikke andet. De har desuden aldrig rigtig et ordentligt svar parat til den journalist, der trods alt har integritet nok (medmindre vedkommende har kontrakt hos Se&Hør, hvor det jo er et ansættelseskrav at være blottet for al moral og refleksion) til at spørge, om pågældende cykelrytters titler så ikke er ufortjente? "Øhhhhhmmm, æhhhh, sådan, øh, synes jeg faktisk ikke, at æhhh, man kan stille det op". Nå, synes du ikke det lillemand? Det skulle du så måske have tænkt på inden du pumpede dig med EPO og gav en dårlig bøf skylden for det målbare indhold af dope i din mavesæk. Ups. Og så burde de altså  hyre nogle bedre pressefolk til de skide cykelryttere - det er jo pinligt, så dårligt de håndterer pressen.
Nå, men cykelsport er som sportsgren et yderst underligt koncept; barber dit hoved og dine ben, køb det strammeste og mest fjollede - og også gerne mest neonfarvede - tøj du kan finde og cykel hele Frankrig rundt i turbotempo. Og hvis du så er rigtig heldig, vinder du. Fordi du er den, der er bedst til at fuske med narkotests. Hvis den Internationale Cykel Union nu bare gjorde doping lovligt, se, så ville der sgu være tale om en underholdende sportsgren. Så kunne de jo på retfærdig vis konkurrere om, hvem der kan køre hurtigst længst på stoffer. Gennemsigtighed, por favor!

Ok, sidste irritationsmoment for i dag: Paven. Indrømmet, det er vældig spas, at den nye pave er fra Argentina - men jeg tror efterhånden, at det er gået op for de fleste af os. Både at ny pave har tiltrådt de hellige Vatikan-gemakker OG at han ikke er fra Italien. Men kom nu videre. Samtlige paver er jo syge i roen, så mon det i virkeligheden gør den helt store forskel, at den sorte røg er erstattet af den hvide? Næppe, Grunk.
Men hvis vi lige skal vende konceptet (og det skal "vi"), er det jo om muligt endnu dummere end dyre skåle og cykelsport. Primært en institution, der påberåber sig folkelig appeal og påstår, at den er til og for folket, alt imens 97 % af energien blandt den katolske elite, bruges på at skjule, hvad der foregår blandt den katolske elite. Med deres kæmpestore hatte og seksuelle skandaler.
Hvis ret skal være ret, er det dog ret godt gået, at de der kardinaler eller hvem det nu var, for sygt mange år siden var så udspekulerede, at de skabte deres eget lille samfund, som hverken staten, EU eller globaliseringen kan pille ved. De snedige, gamle, religiøse mænd og deres gennemtænkte smuthuller.

Nu må I have mig undskyldt, jeg vil ind på politiken.dk, som altid er garant for nyheder i mere eller mindre revolutionerende grad. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar