mandag den 11. maj 2015

Murphys Love

Held er en løjerlig størrelse, og som (min mand) Jonatan Spang har bemærket: "Hvordan gik det til eksamen?" - "Det gik ikke så godt, jeg tror, jeg manglede noget af det der held og lykke" - "Det tror jeg sjovt nok ikke. Det er ikke det, der er brug for. Der er brug for, at du læser fucking bogen". Man has a point. Ved ikke helt, om jeg tror på held. Held er nok bare et koncept, vi bruger i et forsøg på at begrebsliggøre verdens vilkårlighed. Det er fx pisseirriterende, når folk forsøger at tørre deres liv af på held/uheld. MÆN. Jeg synes, jeg har været exceptionelt uheldig de seneste par måneder.

Hold i nakken, eksempelvis. En del sygdom. Virkelig meget sygdom. Masser af uforudsete udgifter. Men så var det jo godt, at jeg havde en ferie i Sevilla at se frem til, ikke? Jo sådan da. Gnidningsfrit blev det dog ikke.

Jeg købte for nogle måneder siden en flybillet til Sevilla. Og fik en influenza, der var så storslem og varede så længe, at jeg ikke kunne bruge min flybillet. Men til Sevilla skulle jeg jo, så jeg spenderede lige et par tusind ekstra kroner på en ny flybillet. Ubtji-vupti. Alt godt. I mandags skulle jeg så hjem med den oprindelige flybillet, og tager fra Sevilla til Madrid, hvor jeg både får navigeret mig igennem Madrids åndssvagt store banegård, kommer ind i det åndssvagt kolde tog, der kører mig til Madrids lufthavns terminal 4. Derfra med shuttlebus til terminal 2, som tog et kvarter. Stadig god tid, finder check-in skranken, sætter mig pænt og venter. Da køkulturen dikterer, at nu er det min tur, går det glimrende. Lige indtil den ikke-engelsk-talende skrankepave fortæller mig, at min billet er ugyldig. !"%e#&(/! Nej, det tror jeg så ikke, den er. Bliver bedt om at gå til siden og vente. Det gør jeg så i en halv time, hvorefter jeg bliver dirigeret hen til ny skrankepave, der sælger billetter for Brussels Airlines, som er det flyselskab, jeg skal med. Jeg får at vide, at eftersom jeg ikke har brugt del 1, kan jeg heller ikke bruge del 2. Jeg har beviser på, at de tager fejl, og jeg har ret. For eksempel en online flybillet, der står confirmed på. Skrankepaverne er hverken til at hugge eller stikke i. Jeg brugte derfor tre timer på at turbosprinte mellem de fire terminaler i Madrid lufthavn for at finde en NY (ja, det er nummer fem) flybillet, så jeg kunne komme hjem. Det viste sig så, at det var ret svært at finde en sådan sag under 800 euro. Ind på et hotel med mig og hjem dagen efter i stedet for. Jeg synes umiddelbart, at to brugte flybilletter ud af fem købte og betalte er lige i overkanten. Ind i fly nummer fem. Hvor der var absurd meget turbulens, lige nok til, at jeg nåede at tænke, at det kraftedme nok skulle passe, hvis svinet faldt ned. Det gjorde det ikke. Afsted til DGI-byen, vente to timer på en bus (fordi jeg ikke havde mit wildcard med, fordi jeg jo for helvede skulle have landet i Billund og ikke Kastrup), ind i en bus, som var utæt, så der dryppede regn ned fra taget. Og som var tyve minutter forsinket. Jesus, Josef og Maria. Helt ærligt, hvor uheldig har man lov at være? Meget åbenbart.

Min far har i øvrigt påpeget, at med det held vi besidder, bør vi begge købe en lottokupon. Usandsynligheden kan fandme ikke være bekendt, hvis den er ensrettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar